Pravdan ja Moscow News'in julkaisemat kolme ensimmäistä sähkettä vastauksineen:

ULKOMAISET VALTIOMIEHET TERVEHTIVÄT STALINIA 60-VUOTISPÄIVÄNÄ

Herra JOSEF STALIN,
Moskova.

Pyydän Teitä vastaanottamaan vilpittömimmät onnitteluni 60-vuotissyntymäpäivänänne. Tähän liitän parhaat toivotukseni, toivon hyvää terveyttä Teille henkilökohtaisesti ja ystävällismielisen Neuvostoliiton kansoille onnellista tulevaisuutta.

ADOLF HITLER.

HERRA ADOLF HITLER,
Saksan valtionpäämies,
Berliini.

Ottakaa vastaan arvostukseni onnitteluistanne sekä kiitokset onnentoivotuksistanne Neuvostoliiton kansoille.

J. STALIN


Herra JOSEF STALIN,
Moskova

Muistaen ne historialliset hetket Kremlissä, jotka aloittivat ratkaisevan käänteen kahden suuren kansamme välisissä suhteissa ja siten loivat kestävän ystävyyden välillemme, pyydän Teitä vastaanottamaan mitä lämpimimmät onnitteluni syntymäpäivänänne.

JOACHIM VON RIBBENTROP
Ulkoasiainministeri


HERRA JOACHIM VON RIBBENTROP,
Saksan ulkoasiainministeri,
Berliini.

Kiitän teitä, herra ministeri, onnitteluistanne. Saksan ja Neuvostoliiton kansojen verellä sinetöidyllä ystävyydellä on kaikkinainen pohja sen pysyvyydelle ja pitävyydelle.

J.STALIN


Toveri STALIN,
Kreml, Moskova

Suomen Kansanhallitus esittää Suomen työtätekevän kansan puolesta, joka taistelee rinta rinnan sankarillisen Puna-armeijan kanssa vapauttaakseen maansa valkokaartilaisten kansan pyöveleiden ja ulkomaisten imperialististen sotaprovokaattoreiden palkkarenkien ikeestä, itsenäisen Suomen demokraattisen tasavallan voiton puolesta, Josef Vissarionovitsh Stalinin 60-vuotissyntymäpäivän johdosta syvimmän kunnioituksensa Suomen kansan suurelle ystävälle, jonka nimi tulee aina olemaan niin Neuvostoliiton ja Suomen kansojen kuten myös maailman kaikkien kansojen ystävyyden ja veljeyden tunnuskuva.

Suomen Kansanhallituksen puolesta
OTTO KUUSINEN


TOVERI OTTO KUUSINEN,
Suomen Kansanhallituksen päämies,
Terijoki.

Kiitän Teitä onnitteluistanne. Toivon Suomen kansalle ja Suomen Kansanhallitukselle nopeaa ja täydellistä voittoa Mannerheimin-Tannerin koplasta, Suomen kansan sortajista.

J. STALIN


Lähde: Pravda 23. ja 25.12.1939 ja Moscow News 1.1.1940.

Terijoen hallituksen maatalousministeri Armas Äikiän juhlaruno Stalinille.

Talvisota | Suomi Neuvostoliiton ulkopolitiikassa 1939-1940.